Deze week in 'Alleen achter de toonbank' een interview met Maria Schuite, eigenaresse van La Deinte in Gouda. Het lingeriewinkeltje zit aan de Korte Tiendeweg. Hoewel het winkeltje er nog maar vier maanden zit, heeft Maria veel succes met haar eigen zaak.

“Voordat ik met La Deinte begon heb ik eerst een hele tijd bij een bank gewerkt. Daarna kreeg ik kinderen en bleef ik thuis om voor hen te zorgen. Toen de kinderen groot genoeg waren, wilde ik weer gaan werken. Het was moeilijk om opnieuw werk te vinden bij een bank. Daardoor ben ik bij Livera terecht gekomen. Hier leerde ik het opmeten van behamaten. Dit vond ik zo leuk om te doen, maar ik merkte dat ik heel veel vrouwen en meisjes niet kon helpen. Hun beha maat week af van de standaard maten. Hier wilde ik iets aan doen, want ik kwam iedere avond gefrustreerd thuis. ‘Als je het zo goed weet, dan doe je het toch lekker zelf.’, zei mijn man op een gegeven moment”, vertelt Maria.

Dit advies van haar man volgde Maria meteen op. Naar haar mening had ze meer in haar mars dan alleen de Livera en ze had vrij weinig te verliezen. De naam La Deinte komt van mijn vier kinderen. Deze heten Lars, Demi, Indy en Tess. De eerste twee letters van de vier namen vormen het woord ‘La Deinte’. In haar winkeltje verkocht ze eerst alleen heel afwijkende maten, bijvoorbeeld voor vrouwen met een smalle omvang en een grote cup, of juist andersom. Ondertussen heeft ze veel verschillende maten: van omvang 65 tot en met 130 en van cup AA tot en met N. Doordat haar klantenkring verder groeide, merkte ze dat ze door haar manier van werken ook klanten trok met een ‘gewone’ beha maat. “Ik behandel mijn klanten zoals ik zelf ook behandeld zou willen worden. Ik neem de tijd voor ze en geef ze hun ruimte en privacy.”

Naast beha’s in allerlei verschillende maten verkoopt Maria ook bikini’s, badpakken en sportbeha’s. Ook deze hebben de afwijkende maten. “Dat is voor de vrouwen ook fijn. Ze weten dat ze het bij mij allemaal kunnen vinden. Ik heb namelijk van alles wel wat. Verschillende maten, vormen en kleuren.”

Voor de komende vijf jaar hoopt Maria vooral dat ze haar klantenkring behoudt en verder uitbreidt. Een grotere winkel ziet ze niet zitten. “Ik hou van dat intieme, dan ontwikkel je een echte band met je klanten.” Wel zou Maria graag haar assortiment uitbreiden met nachthemden, maar dat betekent dat ze naar een groter pand moet en dat wil ze dus niet.