Boele Sluyter en zijn broer Luuk Sluyter namen vier jaar geleden Restaurant Belvedère over van hun ouders. Met zijn tweeën runnen zij dit bedrijf die op de hoek van de markt en de Hoogstraat zit.

Vier jaar geleden hadden de ouders van Boele en Luuk genoeg vrede om hun restaurant over te geven aan hun kinderen. Nederland kwam net uit de crisis en de ouders hadden er wel vrede mee om het door te geven. Voor Boele was de keus makkelijk gemaakt om het te doen. “Voor mij was de keus vrij makkelijk, want in het ondernemen kom je verschillende uitdagingen op diverse gebieden tegen. Allemaal dingen die ik tijdens mijn studie, commerciële economie, naar voren zijn gekomen, zoals marketing, management en bedrijfseconomie. Bovendien vind ik de horeca heel leuk en het is natuurlijk heel leuk om dit met mijn broer te mogen doen.”

“Of wij dingen anders doen dan onze ouders? Niet perse, maar er zijn altijd wel dingen die je moet doen. Nu moeten we bijvoorbeeld het terras verbouwen door veranderende regelgeving maar dat is dus extern. Voor de rest vinden wij het heel belangrijk dat wij zelf ook meewerken, zodat we dicht bij de werknemers staan”. Daarnaast schaafden ze de afgelopen vier jaar het concept  beetje bij beetje bij. Dit doen ze om de doelgroep te vergroten . Ze willen niet teveel te snel veranderen, omdat ze alle vaste gasten waarderen en niet mensen  zomaar weg willen jagen.

Toen Boele vijftien jaar oud was, had hij zijn eerste bijbaantje. “Ik had er heel vaak geen zin in, maar omdat het moest deed ik het maar. Toen dacht ik: als ik ooit later mijn werk kan doen als hobby, zou dat voor mij al winst zijn. Dat heb ik gelukkig nu heel erg, ik ga elke dag met een enorme glimlach naar mijn werk en voel mijzelf nooit bezwaard.

Boele en Luuk runnen dus samen Belvedere en het feit dat zij broers zijn is voor hun soms makkelijk en  soms moeilijk. Het is heel fijn dat ze elkaar snel kunnen spreken als er wat is maar daar ligt ook de valkuil volgens Boele. “Af en toen doe je wat dingen met even snel een overleg en soms helemaal niet met overleg, terwijl het juist goed is om te blijven praten. Ik bedoel in de jaren dat wij dit doen  is de markt veranderd maar wij zijn ook veranderd. Wij zijn niet hetzelfde als vier jaar geleden en bovendien ook niet als een jaar geleden.”

In de toekomst wil Boele graag een eigen zaak in Rotterdam samen met zijn vriendin Joy openen. Ze zijn daar al mee bezig. Hij gaat dat dan naast Belvedère doen.  “Ik heb daar afspraken met Luuk over gemaakt, hij heeft ook zijn ambities die hij wilt doen.” Boele wil niet meer dan twee zaken hebben. Hij vindt het leukste van dit vak dat je het met passie doet, als je meerdere zaken hebt laat je dingen vallen en verwaterd het contact met je gasten en werknemers.