Een halve marathon door het Groene Hart of de Reeuwijkse Plassen met als start en finish de Markt in Gouda. Het idee ontstond toen Bart Bezembinder een reactie kreeg van de VVD Gouda na een bericht op Instagram over zijn recente hardloopactiviteit.

Een halve marathon in Gouda is niet iets nieuws. Zo is er al de Groenhovenloop door AV Gouda die op 4 februari 2018 plaatsvindt. Desondanks laat Bart zich niet weerhouden om nog een marathon te organiseren. Het is volgens hem geen vervanging van de Groenhovenloop, maar een extra sportieve activiteit later in het seizoen. “Wat mij betreft, kunnen we ook een hele marathon organiseren, maar of ik dan zelf meedoe, is de vraag.”

Het gaat Bart vooral om de uitstraling van het evenement naar Gouda en de omgeving. “Ik heb inmiddels aan een aantal mooie lopen meegedaan in Rotterdam, Nijmegen en Den Haag en daar straalt het echt uit naar de stad. Het is daar vaak een heel spektakel. Hoe mooi zou het zijn als we dat ook in Gouda voor elkaar kunnen krijgen?”

De reactie van VVD Gouda op het Instagrambericht van Bart Bezembinder.

Op dit moment is Bart druk bezig met de volgende stappen. “Ik heb al met een aantal mensen contact gehad en ben van plan om komende week met hen een eerste concrete afspraak te plannen. Daarin kunnen we gaan brainstormen en inventariseren, want er komt natuurlijk veel bij kijken. Op 21 februari is er vervolgens een bijeenkomst bij Gouda Bruist, waar we mijn initiatief kunnen toelichten. Ook probeer ik te achterhalen wie er achter het account zit van VVD Gouda.”

Een voorwaarde is wel om een goed draagvlak te creëren. “De gemeente, de politiek, sponsors, sportclubs, evenementenbedrijven, etc. moeten we er wel bij betrekken, anders gaat het niet lukken”, vertelt Bart. “Maar ik zie het positief in. Hopelijk kunnen we in 2019 de eerste editie organiseren. Groot of klein, dat maakt me niet uit. Vanuit daar wil ik dat het groeit naar een mooi evenement waar heel (hardlopend) Gouda trots op kan zijn.”