Aan de oever van de Hollandse Ijsel ligt het terrein van een voormalige asfaltfabriek. Op dit terrein komt ook een standpaviljoen. Waar nu nog een stuk asfalt ligt wordt binnenkort een flinke berg zand gestort. Bij het strand komt ook een afgesloten kinderstrand met een kleine waterpoel.

Jeroen Hotze, eigenaar van Rederij de Vrijheid in Oudewater, is benaderd door Goudasfalt om een paviljoen op te zetten. Het paviljoen gaat ook Rederij de Vrijheid heten en Jeroen hoopt begin april open te kunnen gaan. Maar het duurt nog zeker een jaar  voordat het hele project van de strandtent af is. Het paviljoen zal bestaan uit containers. ‘De grootste containers die er zijn’, vertelt Jeroen. ‘Containers vind ik een leuk product maar bovendien makkelijk.’ Jeroen maakt het allemaal zelf en is ook van plan om van keerwanden veranda’s te maken.

Omdat het terrein een openbaar karakter moeten hebben en het gebied zich goed leent voor activiteiten, wil Jeroen festivals organiseren. Daarnaast wil hij ook een beachvolleybaltoernooi opzetten en schoolactiviteiten op touw zetten. Maar wat hem het meest trekt is het organiseren van een drakenbootfestival. Eerder zijn er al festiviteiten op het terrein geweest. Zo vindt er al twee jaar lang het Culifeest, voorheen Gouda Culinair, plaats op het oude fabrieksterrein.

In Oudewater heeft Jeroen een bootverhuur genaamd Rederij de Vrijheid. Jeroen heeft daarom plannen om bij het strand een bootverhuur op te zetten. “De plannen zijn er wel, maar we zijn er nog niet mee bezig. Mijn droom is om een rondvaart vanaf het terrein van Goudasfalt naar Oudewater te realiseren. Het kan natuurlijk ook andersom, maar als je dan bij het strand aankomt moet je nog een heel eind varen voor je bij het centrum van Gouda bent. Bovendien is het perfect als ze na de rondvaart nog wat drinken of eten bij de strandtent.”