Een gratis voorlichting over plastische chirurgie om inzicht te krijgen in eventuele mogelijkheden, kosten en risico’s. In Gouda is dit op donderdag zestien en zaterdag achttien november mogelijk in de pop-up Beauty kliniek. Wat vindt Gouda van deze dag? Is deze dag wel nodig? En zouden de mensen er wel heen gaan? We vroegen het aan de bewoners van Gouda.

“Mijn naam is Ineke Bogaard en ik ben 60 jaar. Ik vind het wel goed dat er zoiets wordt georganiseerd. Ze moeten mij er alleen niet mee lastig vallen. Daar zit ik helemaal niet op te wachten. Zelf zou ik ook niets aan mijn lichaam willen veranderen. Het is prima dat dit gebeurt, maar dat zegt niet dat ik er voor ben. Ik vind dat mensen hun lichaam gewoon moeten laten zoals het is.”

“Ik ben Yousra Bouhmidi, ik ben 24 jaar en woon al mijn hele leven in Gouda. Tegenwoordig merk je wel dat het heel erg in is om zoiets aan je lichaam te laten doen, zoals een neuscorrectie of oogleden liften. Zelf ben ik er niet in geïnteresseerd en ik zou ook niets aan mijn lichaam willen veranderen. Wel vind ik het goed dat deze dag wordt georganiseerd voor mensen die daar wel interesse in hebben.”

“Mijn naam is Nettie van Zanten. Ik ben 64 jaar oud. Het lijkt mij wel interessant en handig. Zo kan je natuurlijk vragen wat je wil en je komt ook op een makkelijke manier achter de gevolgen. Op internet kan je natuurlijk al heel veel vinden over dit soort dingen. Als ik de mogelijkheid heb, ga ik er misschien ook wel even heen voor een gratis advies. Eigenlijk wil ik al een tijdje iets doen aan mijn oogleden, die hangen een beetje. Tot nu toe wilde de artsen er niets aan doen, omdat het nog niet zo erg was. In de toekomst zou ik er zeker wel wat aan willen laten doen.”

“Ik heet Marscha en ik ben net 21 jaar. Het ligt niet per se in mijn interesse gebied. Ik vind het wel goed dat zulke informatie vrij gedeeld wordt met mensen die daar wel interesse in hebben. Vooral omdat mensen de risico’s meestal niet kennen. Zelf zou ik dus niets aan mijn lichaam willen veranderen, maar als andere dat willen, moeten ze dat zelf weten. Verder durf ik niet te zeggen of ik het in de toekomst nodig ga hebben, maar ik hoop natuurlijk van niet.”

“Mijn naam is Sjaak Vertegaal en ik ben pas 81 jaar oud. Tot op een bepaalde hoogte is het zeker leuk om de mensen een beetje op te leuken. Het moet natuurlijk niet te ver gaan, want dan komt ijdelheid om de hoek kijken. Ik ben zelf Christenen, dus ik zou zoiets nooit met mijn lichaam doen. God heeft mij op deze manier gemaakt en zo zal ik ook altijd blijven.”

“Ik ben Daphne. Ik ben 34 jaar. Ik vind het heel goed dat er zulke informatie gratis wordt gegeven. Zelf zou ik er niet zo snel heen gaan. Daar heb ik totaal geen behoefte aan. Als ik al zoiets zou willen weten, denk ik dat ik eerder op het internet ga kijken. Ook heeft het mijn interesse helemaal niet, dus ga ik ook geen moeite doen om naar deze dag te gaan, zelfs als het gratis is.”

Over het algemeen zijn de Gouwenaren het er dus mee eens dat de Beauty kliniek er komt. Mensen van verschillende leeftijdscategorieën vinden het een goed initiatief. Laat maar komen dus, die gratis voorlichtingen. Heeft u ook interesse in cosmetische ingrepen? Dan kunt u op donderdagavond zestien november en zaterdag achttien november 2017 terecht op de Lange Tiendeweg 93.