Er lopen kinderen in en uit met stapels boeken onder hun arm en zelfs de griezelsokken die ze speciaal hebben gekocht voor het thema van de Kinderboekenweek ontbreken niet. Eline uit groep 6 van de Bruna basisschool uit Waddinxveen leest heel veel boeken maar nóg meer door de Kinderboekenweek, vooral griezelboeken. ‘’Ik vind het heel leuk want we knutselen veel op school. We hebben monsters gemaakt die we ook mogen schilderen!’. Ook Farah uit groep 6 op een basisschool in Goverwelle zegt de thema’ s het leukst te vinden aan de Kinderboekenweek. ‘’Op school tekenen we veel, er is een boekenmarkt en er komen ook schrijvers langs’’, vertelt ze enthousiast.

De bibliotheek Gouda doet al jaren mee aan de Kinderboekenweek. Sinds ze verhuisd zijn naar de Chocoladefabriek pakken ze het veel groter aan. Vlak na de zomervakantie zijn ze al begonnen met het laden van het onderwerp wat nu in oktober plaatsvindt. Er staat een Griezeltafel middenin de afdeling die versierd is met spinnenwebben, enge dieren en andere elementen die passen bij het thema. De bibliotheek werkt samen met de Brede School Gouda, die een ‘paraplu’ is voor alle basisscholen en in het kader van onder andere leesbevordering van alles organiseert. Samen hebben zij het gehele programma neer kunnen zetten waaraan elke school mee kan doen.

Er worden veel activiteiten georganiseerd zoals knutselen en schminken. Er komt twee keer een bezoek van exotische ‘enge dieren’ als schildpadden, slangen en kaaimannen en maandag 9 oktober was Erik van Os te gast om voor te lezen. Erik van Os is Kinderboekenschrijver, muzikant en dichter en samen met de Brede School werd zijn boek ‘Niets liever dan jij ‘ cadeau gegeven aan de klas. De kinderen konden zelf stukjes voorlezen in de bibliotheek en gedichtjes schrijven. Er zijn drie keer tachtig kinderen langs geweest waarmee de trap volzat. Vrijdag zullen er twee voorstellingen plaatsvinden met Vivian den Hollander en de Griezelbus van uitgeverij Leopold komt  zaterdag naar de bibliotheek waarin kinderen kunnen ‘griezelgrabbelen’.