Elk jaar vinden in heel Nederland de voorleesdagen plaats. Natuurlijk ook in Gouda. Tijdens de voorleesdagen wordt er veel voorgelezen, maar er zijn ook andere activiteiten.

De voorleesdagen starten op 24 januari en duren tot aan de voorjaarsvakantie. De kinderen kunnen elke woensdag terecht in de kinderbibliotheek Oosterwei, elke donderdag in de chocoladefabriek en elke vrijdag in de kinderbibliotheek Bloemendaal-Plaswijck. Er wordt telkens om tien en elf uur voorgelezen.

Het boek wat door heel Nederland die weken gelezen zal worden, is het prentenboek van het jaar, ‘Ssst! De tijger slaapt’ door Britta Teckentrup.

“Ssst! De tijger slaapt en de dieren willen haar niet wakker maken. Maar ze ligt wel vreselijk in de weg… Gelukkig heeft Kikker een idee: met een ballon zweven ze over de tijger heen. Daarbij kunnen ze wel wat hulp gebruiken. Blaas je mee, zodat alle dieren veilig aan de overkant komen?”

Op donderdag 25 januari om tien uur is in de Chocoladefabriek het Voorleesontbijt. Erna Staal zal hier, de directeur van de Goudse bibliotheek, het boek voorlezen. Voor de kinderen zal er een toepasselijk hapje en wat te drinken zijn. Om het voorleesontbijt bij te wonen moet je je wel aan melden via de site van de bibliotheek.