Geen enkel lapje stof is het zelfde in de winkel Dinkra . De stoffen worden in Ghana geweven door een weverij gerund door vrouwen. Deze Ghanese lappen stof worden verwerkt in tassen, accessoires en kleding en kan je kopen in Gouda.

Debora Boadu opende samen met haar zus Anita van Holst in 2016 de winkel Dinkra. Dinkra is een verkorting van adinkra. Adinkra zijn symbolen die gebruikt worden bij de Ashanti in Ghana om zich non verbaal uit te drukken. Dinkra zelf is ook gestart met symboliek, houten symbolen gecombineerd met zelfgemaakte tassen. Inmiddels verkopen ze nu naast tassen ook sieraden en veel kleren.

Voor Dinkra is werkgelegenheid in Ghana erg belangrijk. Ze laten hun stoffen weven door de weverij in Nkworza die door vrouwen gerund word. In de weverij werken vrouwen die al dan niet met een lichamelijke beperking samen aan een betere toekomst in Ghana werken. Elk geweven Dinkra lap is uniek in kleur en design.

Door een crowdfund actie en hulp van vrienden, familie en klanten werd het voor het Dinkra team mogelijk om in 2017 naar Los Angeles te reizen om hun kleding te laten zien bij de LA Fashionweek. Het gezicht van Debora fleurde helemaal op te ze hier over vertelde.

De foto van mij in de unieke Dinkra jurk: