Sinds een jaar zit er een Bagels & Beans aan de Agnietenstraat. Het is een plek voor jong en oud om wat te lunchen. Zonder dat je het door hebt krijg je ook veel verhalen van de mensen om je heen mee.

Ik nam plaats aan een tafeltje in het midden van de ruimte. Het was nog erg rustig. Er waren in totaal maar vijf of zes tafels bezet. Een van de serveersters kwam naar me toe en vroeg of ik wat wilde drinken. Een van de bekende drankjes daar is de alles gemengd smoothie. Een drankje met verschillende soorten geperst fruit.

Aan mijn rechterkant zat een gezin met twee kinderen. Het oudste dochtertje was net klaar op school en liet haar ouders al haar tekeningen zien. Ze had een hele map vol. De jongste lag nog in de kinderwagen te slapen. Toen de serveerster bij hun de bestelling kwam opnemen mocht het oudste dochtertje mee naar de kassa om te kijken naar wat voor muffin ze wilde. Ze kwam terug met chocola, waarbij ze meteen uit riep “Ik wil er nog een”, terwijl ze nog geen hap op had.

Tegenover mij zat een oud koppel te lunchen. Ze waren alle twee rustig een bagel aan het eten en de krant aan het lezen. De mevrouw zag wat interessants in de krant en liet het zien aan haar man. Hij begon, net als zij zelf, te lachen. De serveerster kwam aan hun vragen of ze nog wat wilde. Ze bestelde samen een brownie om te delen.

Toen kwam de serveerster mijn bestelling opnemen. Ik had op het menu een bagel met insecten zien staan en vroeg mij af hoe vaak die besteld werd. In de tijd de serveerster daar werkte was de bagel nog maar één keer besteld, maar ze benadrukte ook dat ze er nog niet zo lang werkt. Of ze zelf de bagel zou eten wist ze nog niet. Sommige mensen vinden het lekker, maar ze was niet zo’n fan van insecten.

Terwijl ik aan het eten was kwam links een groep meiden te zitten. Ze bestelde allemaal een kop Tony Chocolonely chocolademelk. Ze hadden net een toets achter de rug en waren die druk aan het doorspreken. Bij de een was het erg goed gegaan en bij de ander wat minder.

Het gezin aan mijn rechterkant ging afrekenen. Voordat ze de kans kregen te pinnen begon de baby te huilen. Volgens de moeder had ze honger en liep ze met de baby naar het toilet.  Uiteindelijk rekende de vader af en kreeg het oudste dochtertje een lolly mee.

Ik was klaar met eten en liep naar de kassa toe. Daar was een van de meiden in de keuken druk bezig met het maken van de smoothies en een ander bagels aan het snijden. Terwijl ik even stond te wachten kwam ook het oudere koppel bij mij staan. Tijdens het betalen vroeg het meisje aan de kassa of ik nog vijf cent had. Ik had geen vijf cent maar de meneer wel, dus gaf hij mij die.

Toen wenste ik iedereen nog een fijne dag en ging naar buiten. Voor de deur was een groot geel apparaat gekomen die de ruiten ging wassen.