De opkomst onder Airbnb in Nederland is al jaren voelbaar. Op deze "online-marktplaats" kunnen bezoekers privé accomodaties aanbieden en verhuren. De populariteit voor dit Amerikaans bedrijf lijkt enorm te groeien. Zo ook in Gouda komen er telkens weer verschillende accomodaties bij.

Een van de eerste appartementen die te zien is op deze site is het appartement van Ank Frissel, genaamd “Bij Koch & Knuttel”. Dit achterhuis van voormalige stoomdrukkerij Koch & Knuttel krijgt zeer positieve reacties van de verschillende gasten. Ank Frissel is dan ook ‘gekroond’ tot “Superhost”. Een aanduiding die een gastheer/gastvrouw krijgt als ze positieve waarderingen ontvangen, niet annuleren en snel reageren op aanvragen.

Ank heeft gasten mogen ontvangen vanuit alle hoeken van de wereld. Met deze ervaring vertelt Ank over haar onderneming en over de concurrentie tussen hotels en tussen Airbnb eigenaren onderling.

Best Western City Hotel in Gouda geeft aan niet veel te merken van de Airbnb’s in Gouda. Ze hebben nog voldoende reserveringen en zitten “gewoon nog vol”.