Woningcorporatie Mozaïek wonen heeft aan de bewoners van zestig flatwoningen aan de Eendrachtsweg en de Verzetslaan in de wijk Oosterwei bekend gemaakt dat de flats waarin ze wonen worden gesloopt. Uiteindelijk zullen ze vervangen worden door nieuwe sociale huurwoningen.


De inwoners van de flats zijn op 28 september via een brief op de hoogte gesteld van de plannen van de woningcorporatie en hebben daarbij ook een uitnodiging voor een informatieavond op 16 oktober ontvangen, meldt Mozaïek wonen op zijn site. De sloop is een onderdeel van een langdurig project van de gemeente Gouda in samenwerking met woningcorporaties om Oosterwei te hervormen. Er worden in de wijk veel verouderde flats en woningen gesloopt en vervangen voor moderne gebouwen met een duurzaam tintje.

De huurders van de flat hebben vanaf 2018 het recht op verhuiskostenvergoeding en worden door de gemeente Gouda en Mozaïek wonen geholpen met het bemachtigen van een nieuwe woning. Het plan is om eind 2019 te beginnen aan de sloop.

“Ik vind het echt niet erg dat de flats gesloopt worden. Je kunt wel zien dat ze verouderd en kapot zijn!” zegt Kankoe Fufana, een inwoner van de flat aan de Eendrachtsweg. Verder vindt ze de verhuizing ook geen probleem: “We krijgen geld van de gemeente en ze gaan ons helpen om een nieuwe woning te krijgen, dat is heel fijn.”

Of iedereen blij is met de plannen zal nog moeten blijken op de komende informatieavond van 16 oktober. Daar geeft de gemeente en Mozaïek wonen een uitleg aan de bewoners en kunnen de bewoners van de flats ook hun zegje doen.