Thierry van Vugt is tijdens de raadsvergadering van Donderdag 18 januari benoemd tot wethouder van de gemeente Gouda. Van Vugt is de huidige fractievoorzitter van D66 in Gouda.

Met de benoeming van Thierry van Vugt anticipeert de gemeenteraad op het vertrek van Daphne Bergman, die afgelopen December benoemd is tot waarnemend burgemeester van de gemeente Beuningen in Gelderland.

Thierry van Vugt moest zich afgelopen donderdag presenteren aan de gemeenteraad en kreeg een paar vragen van de raad die hij moest beantwoorden. Hij gaf tijdens zijn presentatie aan dat hij er zin in had: ‘Ik zie ernaar uit om de komende tijd vanuit de diverse elementen van mijn portefeuille samen verder te bouwen aan Gouda. Samen met de collega’s in het college, de professionals in onze organisatie, de gemeenteraad en niet te vergeten met de 72.000 inwoners in onze stad. Ik heb er zin in, ik hoop u ook.’

Na een schorsing van een paar minuten werden de stemmen geteld en bleek het merendeel vóór de beëdiging van Thierry van Vugt als wethouder te zijn. Er klonk een applaus uit de zaal en Van Vugt werd gefeliciteerd.

Thierry van Vugt krijgt buiten zijn standaard opdrachten als wethouder ook de (mede) verantwoordelijkheid voor een paar projecten waaronder de Visie op regionale samenwerking, GoudAsfalt en het Zuidelijke Stationsgebied.