GOUDA – Na een nek-aan-nek race tussen Gouda en Amersfoort werd vanochtend na de deadline van 12:00 uur duidelijk dat Goudse IJsbaan de Sky Radio show wint. De bedoeling was om zoveel mogelijk mensen te verzamelen die zich op het Facebook evenement aanwezig moesten melden. Met 1.100 aanwezigen mag Gouda zaterdag op de markt een muziekspektakel verwachten van Sky Radio.

De wedstrijd ging tussen de schaatsbanen van Gouda, Amersfoort en Maarssen. Maarssen kreeg nog geen tweehonderd mensen enthousiast en maakte dus eigenlijk al vrij snel geen kans. Terwijl Gouda nog maar net van Amersfoort won. Schaatsen.nl liet via Facebook weten dat het uiteindelijk +/- 250 aanwezigen scheelde. Hier reageerden de Amersfoorters sportief op. Zo plaatste Steve Hobbs onder het bericht: “Goed gedaan Gouda en iedereen die gestemd heeft. Well done Amersfoort.”

Zaterdagmiddag is er ook een nieuwjaarsreceptie met muziek op de markt. Hierdoor was het eigenlijk helemaal niet handig dat de show zaterdag plaatsvindt. Gelukkig heeft de ijsbaan kunnen regelen dat Sky Radio ’s avonds komt want op de site van IJSTIJD! werd bekend gemaakt dat het evenement om half acht van start gaat.

IJSTIJD! deed voor de Facebook wedstrijd al een oproep aan alle IJSTIJD! ijsbanen om hun mooiste schaatsfoto op te sturen. Hieruit werden de drie mooiste inzendingen uitgekozen en was het afwachten welke stad de meeste Facebookleden enthousiast kon krijgen.

IJSTIJD! is een initiatief van de KNSB. Zij maken het mogelijk om in de wintermaanden altijd wel ergens in de buurt te kunnen schaatsen.