De Goudse Schouwburg is opnieuw het meest gastvrije theater van Nederland. Dit maakte hoofddirecteur van de ANWB Frits van Bruggen vandaag bekend. De schouwburg kreeg net als vorig jaar van alle 12 genomineerde theaters het hoogste cijfer.

Ieder jaar houdt ‘Het Land van de ANWB’ de verkiezing voor het meest gastvrije theater van Nederland. Dit jaar brachten meer dan 25.000 leden van de ANWB hun stem uit op hun favoriete theater, schouwburg of concertgebouw. De ANWB onderscheidde daarbij verschillende categorieën: grote steden, grote gemeenten, middelgrote gemeenten, kleine gemeenten en de landelijke titel. De Goudse Schouwburg sleepte zowel de prijs voor beste theater van middelgrote gemeenten als de landelijke titel in de wacht.

In een reactie zegt Sharon Den Hollander van de marketingafdeling van de Schouwburg heel trots te zijn op de tweede winst op rij. “Collega’s van de horeca waren aanwezig bij de uitreiking en die belden net in volle euforie om het goede nieuws te brengen. Het is ons weer gelukt en dat ook nog eens in ons 25-jarig jubileumseizoen.”

Volgens de ANWB kreeg de Schouwburg van stemmers veel waardering voor het aanbod aan voorstellingen, de horeca, het prijsniveau, het zicht op het podium, de bereikbaarheid, het zitcomfort en de sfeer en uitstraling.

“We willen altijd ons motto uitstralen: ‘de Goudse Schouwburg gaat je voorstelling te boven’. Het gaat ons niet alleen om de voorstelling, maar we kijken naar de hele beleving. We vinden het belangrijk dat bezoekers even weg zijn van de wereld en in een warm bad terecht komen bij binnenkomst”, aldus Sharon Den Hollander.