Afgelopen donderdag werd het Groene Hart Ziekenhuis verkozen tot het op twee na meest gastvrije ziekenhuis. Ruim 120 zorginstellingen deden mee aan de audit van Gastvrijheidszorg met sterren. Bernhoven is de nummer één geworden.

Het Groene Hart ziekenhuis werd door de jury geprezen voor zijn maaltijd idee: ‘beleef’, de lounge, stilteruimte en de inzet van gastvrouwen en -heren.

Inspecteurs van Gastvrijheidszorg met Sterren bezoeken zorginstellingen en beoordelen deze met 1 tot en met 5 sterren. Een jaarlijkse wedstrijd moet goede en gastvrije zorg stimuleren.

“Als GHZ zijn we erg trots op deze waardering voor de gastvrije manier waarop we werken. We vinden oprechte aandacht voor onze patiënten belangrijk. Daarom ontplooien we steeds weer nieuwe initiatieven op het gebied van gastvrijheid. Een mooi voorbeeld daarvan is het maaltijdconcept ‘Beleef’ dat dit jaar werd geïntroduceerd in het GHZ. Vanaf een dagelijks wisselende menukaart kan de patiënt op ieder moment van de dag kiezen wat en wanneer hij wil eten. Ook de gastvrouwen en –heren spelen een belangrijke rol bij het ervaren van een gastvrije ontvangst en verblijf in ons ziekenhuis.” Aldus Manager gastvrijheid Marcel Loot tegenover het Gouds dagblad.