De brandstichting bij AV Gouda maakt landelijk nieuws. Op de avond van 30 december ontstond er een grote brand bij de atletiekvereniging in het Groenhovenpark. Het incident heeft voor veel schade gezorgd en laat enkel boze leden en vrijwilligers achter. Maar Gouda staat op en doet alles om de vereniging weer op te bouwen.

Om 22:10 kreeg de brandweer melding van de brand en was snel ter plaatse in het Groenhovenpark, maar na het onder controle krijgen van de brand was al snel duidelijk dat alles verloren was gegaan. De geschatte schade is ruim 100.000 euro.

“De eerste reactie was ongeloof. Je schrikt ervan dat zoiets überhaupt kan gebeuren.” Vertelt Marleen Verbruggen, voorzitster van de sportvereniging.

Twee dagen na het verliezen van al hun trainingsmaterialen en veel wedstrijd materialen vraagt de atletiekvereniging op hun website en Facebook om hulp: ‘Help AV Gouda uit de brand!’ Ze vragen hier om Financiële steun om hun geliefde sportvereniging weer op te bouwen. Dit kan door te doneren op NL06 INGB 0002 9683 06.

Maar dit vonden de sportieve Gouwenaren niet genoeg, er moet meer gedaan worden. Zo heeft Sportclub Reeuwijk gelijk trainingsmaterialen aan de vereniging uitgeleend en heeft D-Junior Heiko Ribberink 60 fietsbanden opgehaald om in te zetten bij de pupillentrainingen die deze week weer beginnen.

Twee dagen na de brand overhandigden Junioren Jack en Kim Lavrijsen 585 euro aan de stuurgroep. Bij elkaar verzameld met statiegeldflessen en losse donaties. Ook broers Faas en Koppe kwamen in actie en verzamelde statiegeldflessen.

Toch was niet al het oude materiaal verloren, zo hebben de kogels de brand overleefd. Wel konden ze een goede schoonmaak en een likje verf gebruiken. Eerst moest de vettige roetaanslag eraf. Daarna zijn ze ontvet en gewogen. Een nachtje drogen en zondag konden ze in de verf worden gezet. Ook dit is allemaal gedaan door vrijwilligers.

“Het is geweldig om te zien dat onder zulke omstandigheden zoveel mensen opstaan om te helpen. Niet alleen rondom onze vereniging maar vanuit het hele land, van Zuid-Limburg tot aan Drenthe. Daar ben ik toch wel erg trots op.”