Deze week gaan wij het weekend in met Elsbeth Fraanje. Tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht ging haar documentaire “Snelwegwerk” in première en met deze documentaire heeft Elsbeth ook een Gouden Kalf gewonnen. De Goudse regisseuse staat dus veel in de bekendheid, maar wat doet ze eigenlijk in haar vrije tijd?

Hoe lang woont u al in Gouda?
Ik woon sinds 2005 in Gouda.

Wat vindt u ervan om in Gouda te wonen?
Ik vind het leuk om in Gouda te wonen. Ik woon in een erg leuke straat en ik vind het ook leuk dat Gouda faciliteiten heeft zoals onder andere een kinderboerderij, het filmhuis en ook andere faciliteiten.

Wat vindt u leuk om te doen in uw vrije tijd?
Ik vind het leuk om mijn vrije tijd door te brengen met mijn gezin en om dingen te ondernemen in en om Gouda.

Heeft u een gekke hobby?
Ik speel rugby, telt dat als gekke hobby?

Doet u iets in uw vrije tijd wat iemand weet?
Nee, niet dat ik weet.

Wat doet u graag in het weekend?
In het weekend doe ik graag leuke dingen met mijn gezin, want zoals ik al eerder zei breng ik graag veel vrije tijd met ze door. Ik vind het leuk om naar het filmhuis te gaan, maar dat komt natuurlijk ook door mijn beroep. Ik ga ook regelmatig wat drinken, uit eten of naar het theater. Daarnaast lees ik graag een boek op de bank.

Wat gaat u dit weekend doen?
Dit weekend ben ik tot en met zondag in Duitsland voor een filmfestival.

Is er iets wat u echt mist in Gouda?
Ik mis een goed en professioneel kindertheater in Gouda, en dan bedoel ik geen musicals. Nu moet ik voor kindertheater naar Rotterdam.

Heeft u nog tips voor uw mede-Gouwenaren?
Ik denk dat de Gouwenaren zelf wel weten wat ze kunnen doen, maar natuurlijk raad ik het filmhuis aan. Voor de niet Gouwenaren is Gouda veel interessanter. Om gewoon door Gouda te lopen is dan al heel erg leuk en de winkelstraten, zoals winkelstraat Lange Groenendaal, zijn dan ook een aanrader. Wat ik daarnaast ook aanraad is café Kamphuijsen.

Wat zou u willen vragen aan de volgende in deze rubriek?
Wat zou u aanraden in Gouda? En afraden?

Dan is natuurlijk de vervolgvraag, hoe zou u deze vragen zelf beantwoorden?
Wat ik zou aanraden is natuurlijk het filmhuis. Daarnaast raad ik het cultuurhuis “Garenspinnerij” aan, maar ook “StudioGonz” en “So What!” zijn echte aanraders. En in Gouda zit de leukste bibliotheek van Nederland, namelijk de Chocoladefabriek. Wat ik zou afraden zou ik niet nu zo even weten.

Heeft u nog een leuke foto van uzelf dat bij dit interview geplaatst kan worden?
Ja, vast wel. Ik zal even in mijn galerij zoeken en dan stuur ik de foto op een later moment.

En inderdaad, later werd de bovenstaande foto gestuurd met het bijschrift: “Op weg naar het Gala van de Nederlandse Film, in galajurk op de vouwfiets. #dutchglamour”.