Directeur van een basisschool in Alphen aan de Rijn en Raadslid van de PvdA in Gouda. Dit waren de functies van de 32-jarige Khalid T. die momenteel wordt verdacht van ontucht met een 13-jarige meisje.

 

Khalid T, die begin deze maand werd opgepakt wegens ontucht met een 13-jarig meisje ontkent alles. “Hij is aangehouden wegens ontucht, maar er is nog niet genoeg bewijs”,  vertelt zijn advocate Shirley Splinter aan het Gouds Dagblad.

Na zijn aanhouding ging dit nieuws rond als een lopend vuurtje in de media en op de school waar hij werkzaam was. Dit terwijl Khalid T. vastgehouden werd, waardoor hij geen mogelijkheid had om zijn weerwoord de wereld in te brengen.

De PvdA reageerde geschokt op het nieuws, de partij heeft Khalid T. per direct uit de fractie gezet en het Landelijk bestuur heeft zijn lidmaatschap afgenomen. Ook zijn foto en introductie tekst zijn van de website gehaald. Hij had namelijk onder zijn naam staan dat hij zich zou inzetten voor alle Gouwenaars, met in het bijzonder de jeugd.

Khalid T. is al eerder negatief op het nieuws verschenen, nadat hij In 2014 op de foto stond met de fundamentalistische moslimprediker Tarik Ibn, als vrienden. Deze vriendschap werd niet geaccepteerd door de PvdA, omdat Tarik Ibn Ali al eens eerder gearresteerd was in het Verenigd Koninkrijk wegens nauwe banden met IS.