Gouda- Het cultureel centrum Kunstpuntgouda gaat vanaf maandag 10 oktober kinderen van opvanglocaties van het Quadrant workshops geven. Quadrant locaties uit Gouda, Bodegraven en nog enkele plaatsen in de regio Gouda nemen deel aan het project.

Kunstpuntgouda en Quadrant vormen samen ‘het Kunstquadrant’. Zij zijn sinds 2012 bezig om kinderen uit Gouda en omstreken te onderwijzen in kunst en cultuur. De hele maand zullen alle kinderen aan verschillende workshops over onder andere beeldende kunst, dans en muziek deel nemen De workshops worden allemaal georganiseerd door Kunstpuntgouda en het doel hiervan is om kinderen te onderwijzen op cultureel gebied. Naar aanleiding van de workshops gaan de kinderen zelf aan de slag om kunstwerken te maken en zelf creatief bezig te zijn, dit doen zij bij het quadrant. Ook wanneer je niet verbonden bent met Quadrant kun je cursussen en workshops volgen bij Kunstpuntgouda. Er kan bijvoorbeeld een cursus tot dj gevolgd worden. Deze start 27 oktober en is verdeeld over 6 lessen.

Aan het eind van de maand gaan alle deelnemende groepen hun kunstwerken en opvoeringen presenteren. Dit gaat plaats vinden op zaterdag 19 november in de Garenspinnerij in Gouda. De kunstwerken zijn bedoeld om geveild te worden en alle opbrengsten gaan naar een goed doel. Het goede doel waar voor gekozen is: De speelgoedbank in Gouda. Deze zorgt ervoor dat ieder kind kan spelen en beschikking heeft tot speelgoed.