Ben jij goed in filmen en kan je het redelijk kort houden? Dan is het Nova 1-minuut film festival echt iets voor jou. Op zaterdag 21 april kan ieder belangstellende het festival bijwonen in Gouda. Drees Brunt, voorzitter van Film- en Videoclub Toverlint vertelt hierover.

Iedere deelnemer maakt een kort filmpje. Deze mag niet langer zijn dan een minuut. Korter mag altijd, maar langere filmpjes worden meteen gediskwalificeerd. Ook het geluid, de aftiteling en de titel moeten binnen een minuut gepresenteerd worden.

Het jaarlijks terugkerend feest wordt georganiseerd door NOVA (Nederlandse Organisatie Voor Audiovisuele amateurs). “Dit jaar wordt het speciaal naar Gouda gehaald. De reden hiervoor is dat onze filmclub dit jaar zijn 60-jarige jubileum viert.” zegt Drees Brunt.

Mensen uit het hele land mogen een filmpje insturen. Het onderwerp van het filmpje maakt niet uit, zolang het maar niet langer is dan een minuut. Uiteraard is het leuker als het filmpje een grap bevat die voor iedereen te begrijpen is. De filmpjes worden bekeken en beoordeeld door een jury. Deze selecteert zestien filmpjes die in paren getoond gaan worden. Het publiek mag zijn stem uitbrengen, tot er uiteindelijk een winnaar over blijft.

Hoewel de meeste filmpjes gemaakt worden door mensen van een filmclub, mag je ook meedoen als je geen lid ben van een club. Iedereen van jong tot oud mag een filmpje in sturen. Ook leden van Toverlint doen mee aan dit evenement. Het doel is natuurlijk om bij de eerste zestien te komen.