Het reddingsbrigadeteam uit Gouda heeft het dit jaar erg goed tijdens het NK reddingszwemmen. Ook was Gouda voor de vierde keer op rij de organiserende brigade in het Groenhovenbad in Gouda.

Het Lifesaving Team Gouda behaalde goede resultaten. In totaal haalde het samen rond de twintig medailles in huis. De beste van alle was Renske Dalhuisen. Zij won maar liefst vier gouden, één bronzen en één zilveren medaille.

Meer dan 125 deelnemers uit heel Nederland kwamen naar Gouda om te laten zien dat zij de beste en snelste waren op het NK reddingszwemmen. Alle onderdelen werden in drie leeftijdscategorieën gezwommen: junioren, senioren en masters. De onderdelen waren hinderniszwemmen, vervoer estafette, reddingswisselslag, torpedoboei estafette, duik estafette en een lijn redding met tuigje.

Het NK reddingszwemmen is een belangrijke wedstrijd. De personen die het beste zwemmen tijdens het NK, kunnen worden geselecteerd voor het Nederlands Team Talentontwikkeling. Dit is het team dat Nederland vertegenwoordigt bij internationale wedstrijden. Uit Gouda zijn er dit jaar vijf leden gekozen om mee te trainen met het Nederlandse team, waaronder Renske Dalhuizen.