Het treinverkeer rondom Gouda ligt plat. Voor de derde dag op rij hebben reizigers te maken met ernstige vertragingen. Vanochtend ontstond de vertraging door een wisselstoring tussen Gouda en Woerden, de storing wordt volgens een woordvoerder van de NS hoogst waarschijnlijk veroorzaakt door de hevige sneeuwval.

Reizigers tussen den Haag en Utrecht en Rotterdam en Utrecht wordt verzocht te reizen via Amsterdam, hiervoor moeten zij extra reistijd uittrekken. Reizigers tussen Rotterdam en Gouda kunnen gebruik maken van een enkele trein, eens in het halfuur vertrekt er een sprinter vanaf Rotterdam Centraal via Rotterdam Alexander.

Een woordvoerder van de NS laat weten dat er bussen worden ingezet tussen station Gouda en Gouda Goverwelle. Ook worden er bussen ingezet tussen Gouda en Woerden.

Sinds zondag zijn er al grote problemen op het spoor. Volgens de website treinreiziger.nl lag zondag het treinverkeer bij Gouda bijna de hele dag plat door meerdere wisselstoringen.

Reizigers werd de afgelopen dagen geadviseerd om thuis te blijven. Vandaag laat de NS weten dat reizigers de NS Reisplanner goed in de gaten moeten houden en extra reistijd uit moeten trekken. Naar verwachting zullen de problemen rond 16.30 uur zijn verholpen. Eerder vandaag werd gemeld dat de problemen rond 13.00 uur voorbij zouden moeten zijn.