GOUDA – De politie en het OM hebben donderdagavond in een gezamenlijke actie een doorzoeking gedaan in het clubhuis en in elf andere panden van de motorclub Hells Angels. Waaronder ook het pand in Gouda. De politie heeft verschillende wapens en drugs aangetroffen. In het Haarlemse chapter vond een aanhouding plaats.

Op twaalf verschillende locaties in het land zijn er op grote schaal invallen gedaan deze avond. “Laatste twee jaar hebben we dit in onderzoek. Het gaat om 29 zaken”, meldt politiewoordvoerder Menno Hartenberg.

In het clubhuis en de panden in Gouda, Leiden, Warmond, Zwijndrecht, Alkmaar, Hoofddorp, Velsen-Zuid, IJmuiden en Heerhugowaard zijn meerdere goederen aangetroffen. De politie heeft vuurwapens, tasers, imitatiewapens, slag- en steekwapens en een hoeveelheid verdovende middelen, waaronder cocaïne en xtc, in beslag genomen. Verder zijn meerdere auto’s en motoren in beslag genomen en een geldbedrag van ruim 40.000 euro.

De grootste vangst van de avond vond plaats in Haarlem. Naast de vondst van de goederen zijn er tien mensen aangehouden in het Haarlemse chapter. “Het blijkt dat er tien verdachten zijn waarvan negen lid zijn van de chapter Hells Angels Haarlem”, aldus Menno Hartenberg. De tiende verdachte is een 32-jarige vrouw die geen lid is, maar wel betrokken is bij deze chapter. Onder de verdachten is ook een man uit Gouda. Ook werd op een locatie net buiten Haarlem een klein xtc-lab aangetroffen.

De leden worden verdacht van onder andere afpersing, bedreiging, geweld en brandstichting. Volgende week zullen de tien aangehouden verdachten worden voorgeleid voor de rechter-commissaris.