GOUDA - Khalid C, een 34-jarige Gouwenaar blijft voorlopig vastzitten. De man was doorgereden nadat de politie een waarschuwingsschot had gelost en maakte vervolgens een wilde rit over de A12 zo meldt het AD.

De rechtbank heeft Khalid vrijdag 6 januari tot veertien maanden cel veroordeeld. De man heeft deze straf gekregen omdat hij al een strafblad had. Ook mag hij twee jaar geen auto rijden als hij weer op vrije voeten is.

De aanhouding van Khalid had grote invloed op de betrokken agenten, die eind vorig jaar vertelden dat ze vol met onbegrip en boosheid zitten. Zo had de man bijvoorbeeld bijna een agent aangereden en probeerde hij agenten van de weg te drukken.

Na een tijdje kwam de auto van Khalid tot stilstand door de agenten. Vervolgens rende hij toen zijn auto uit waarna er door de politie een waarschuwingsschot werd gelost. De verdachte besloot zich te verstoppen in een nabije sloot waar hij later werd uitgehaald.

Toen de man werd afgevoerd, bedreigde hij een agent met de dood en weigerde hij een blaastest te doen. De officier van justitie zag geen berouw bij de verdachte.