Gouda is bezig met stadsuitbreiding. Dat was duidelijk rondom de berichten in Westergouwe, maar Westergouwe is niet het enige nieuwbouwproject waar de gemeente Gouda zich mee bezig houdt.

‘Royaal wonen in het centrum van Gouda,’ luidt de advertentie van Dura Vermeer en Boer makelaardij. Dit bouwbedrijf gaat volgens de website 23 herenhuizen in het centrum van Gouda plaatsen. De herenhuizen zullen zich bevinden op de locatie ‘de drie notenbomen’, zoals deze in de volksmond bekend is.

De woningen zullen voorzien zijn van 150 tot 170 vierkante meter woonoppervlakte, ruime tuinen, vier tot zes (slaap)Kamers en een parkeerplaats op eigen terrein. Deze woningen aan de Kattensingel zijn in ontwikkeling. Dura Vermeer en de Boer makelaardij melden over twee weken de verdere details. De naam van dit project is ‘Slim dat je hier op hebt gewacht.’ De ontwikkelingen lijken erg vooruitstrevend en er zullen verschillende typen woningen gebouwd worden. De verdere vooruitgang van het project en de eventuele precieze data zal over twee weken duidelijk gemaakt worden.