De SP doet nieuw onderzoek naar de kwaliteit van de zwemlessen in het Groenhovenbad in Gouda. Vier jaar geleden trok dit ook al hun aandacht. Nu is er naar voren gekomen dat de lessen voor een grote groep gezinnen te duur is.

Een les van 45 minuten kost €9,50. Hier komen nog twintig euro administratiekosten en vijf euro voor de badpas. Voor een extra pas betaal je nog 12,50. Bij het Groenhovenbad koop je in voor vijf a zes lessen. Of te wel voor de eerste zes lessen ben je sowieso 72,50 kwijt.

Volgens de Nationale Raad Zwemveiligheid duurt het 48 klokuren om diploma A nieuwe stijl te halen, twaalf uren erbij voor diploma B en voor C ook nog twaalf erbij. Voor diploma A betaal je dan bij het Groenhovenbad 608 euro aan zwemlessen, exclusief administratie- en badpaskosten. Met diploma B en C ben je dan zeker in totaal 900 euro verder.

De SP richt zich niet alleen op de kosten van de lessen, maar ook de kwaliteit van de lessen ten opzichte van het bedrag wat het zwembad vraagt. Ook kijken ze naar de informatie die wordt vrijgegeven over de voortgang van de zwemlessen.

In het verkiezingsprogramma van de SP staat ook dat zij het schoolzwemmen weer terug willen. Zij vinden dat het leren van zwemmen niet moet afhangen van of de ouders zwemlessen kunnen betalen of niet.

Tijdens schoolzwemmen kunnen kinderen die nog geen diploma’s hebben, hun A-diploma kunnen halen. De kinderen die al wat verder zijn kunnen voor hun B, C of zwemvaardigheid gaan. Schoolzwemmen zou tijdens of na school plaats kunnen vinden. Voor de basisscholen die twee keer in de week een gymles doen, zou een van de lessen kunnen worden vervangen door schoolzwemmen.

 

Op woensdag 24 en 31 januari zal de SP na afloop van de zwemlessen in het Groenhovenbad de ouders vragen naar de kosten en de kwaliteit van de lessen. De vragen kunt u ook vinden via de volgende link: http://bit.ly/2n365xV