Een groep striptekenaars heeft zich afgelopen weekend verzameld in Gouda om vierentwintig uur lang te werken aan stripboeken. De kunstenaars hebben ieder één pagina per uur getekend, waarmee ze na een hele dag de marathon af konden sluiten met een volledige strip.

Na een korte toespraak van Robert van der Kroft gingen de tekenaars aan de slag aan hun individuele strips. Tekenaars als Matt Baaij, Wasco, Loes van Gils en Dace Sietina waren erbij en creëerde ieder stripverhalen in hun eigen stijlen. De kunstenaars werden verzorgd met eten en drinken van lokale ondernemingen, met in de relaxlounge Lego en 8mm-filmpjes.

De 24-hour comic day is in 1990 begonnen uit initiatief van Amerikaanse stripmaker Scott McCloud en wordt sinds 2004 jaarlijks over de hele wereld georganiseerd. Dace Sietina, stripmaker en organisateur van de Nederlandse 24-hour comic day, vertelde dat ze voor Gouda heeft gekozen omdat ze er zelf woont en er een atelier heeft. Ook zei ze dat ze het altijd al in Gouda heeft willen organiseren, maar er voorheen nooit ruimte beschikbaar voor was.

Tijdens het tekenen waren de verhalen voor het publiek te zien. Verschillende gezinnen en kunstliefhebbers kwamen door de loop van de ochtend de kunstwerken beschouwen. Na een dag tekenen mochten de artiesten hun strips afronden en eindigde om 12 uur  Gert Jan Pos de marathon en sloot de Droominee af met een gastoptreden.