Net voor kerst 2016 nam Mozaïek wonen het stadkantoor over met de ambitie duurzame en betaalbare huurwoningen neer te zetten. 1600 mensen melde zich voor de 53 huurwoningen en de huurders zijn bekend. vanaf maart krijgen ze de sleutel van hun nieuwe woning.

de 53 huurwoningen zijn vooral bedoeld voor starters, statushouders en wonen onder begeleiding. in Gouda heerst een gebrek aan bouwlocaties dus is Mozaïek wonen genoodzaakt om kantoorpanden op te kopen. Het oude stadskantoor aan de Agnietenstraat bestaat uit 6000 vierkante meter kantoorruimte die sinds begin 2017 zijn verbouwd. Het nieuwe complex krijgt verschillende soorten woningen waaronder studio’s, twee- en driekamerappartementen.

Sanne van Vliet (23) was één van de gelukkige en zei in het AD: ‘Dit is zo’n prachtige plek, die kon ik niet laten schieten. Bovendien zijn alle voorzieningen super dichtbij. Ik had wel verwacht dat de belangstelling heel groot zou zijn’

Een aantal van de sociale huurwoningen krijgen Franse balkons, Sanne had net het geluk één van die apartementen te treffen: ‘De appartementen aan de andere kant hebben uitzicht op het parkeerdek van het winkelcentrum en dat is toch een stuk minder. Bovendien hebben zij geen balkon en ik wel.’ aldus de Waddinxveense in het AD.