Op 1 oktober is het zover. De tweede editie van Popronde van Gouda.

De Popronde is een gratis, reizend festival dat in 41 Nederlandse steden plaatsvindt. Het is een initiatief van Stichting Popwaarts waarbij opkomende, nog onbekende, artiesten de kans krijgen ervaring op te doen. De line-up bestaat uit bands met allerlei verschillende soorten muziek. Van hiphop tot metal: het is te vinden op de Popronde.

Deze zondag 1 oktober zal de Deense artiest Bjarke Ramsing de Popronde om half een ’s middags aftrappen in de Chocoladefabriek. De Popronde line up begint echter pas om drie uur en bestaat uit enkel Nederlandse artiesten. De hele dag door zullen er op verschillende locaties, verschillende optredens plaatsvinden. Dit alles onder andere in: de Chocoladefabriek, So What!, café de Tapperij en een extra bijzondere locatie dit jaar: het Gasthuiskapel Museum Gouda. De ruimte met veel akoestiek in combinatie met de rustige, zweverige klanken van de singer/songwriter ‘The world of dust’ belooft wat moois. De twee laatste optredens van het programma vinden vanaf elf uur ’s avonds plaats in Swing. Hierbij zullen de veelbelovende bands KAUW en TRAUDES de afterparty vormen.

De Popronde is niet zomaar iets. Het is een serieus festival waarbij je als artiest daadwerkelijk kunt doorbreken. Voorbeelden hiervan zijn Racoon en Kensington.