GOUDA – Een timmerman is gistermiddag zwaar gewond geraakt na een val van een steiger op de Vlamingstraat. Een veegwagen kwam vast te zitten aan een touw waar de steiger mee vast zat en trok deze zo omver. Enkele ambulances, politiewagens en een traumahelikopter waren snel ter plaatse.

14804963_1322358801132364_1325405258_n-1

De steiger weer overeind gezet na het ongeval

 

Om 12:49 kwamen de eerste meldingen over het ongeval binnen bij de alarmcentrale. Vanwege het risicovolle letsel van de timmerman, Krijn Oostrom, werd een traumahelikopter gestuurd. Deze landde op het Erasmusplein nabij de straat waar het ongeval plaatsgevonden had. Het Mobiel Medisch Team ontfermde zich over het slachtoffer en heeft hem gestabiliseerd. Hierna is hij met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

Krijn Oostrom was met Bas Scheffers de kozijnen van een woning in de Vlamingstraat aan het vervangen. Om 12:45 kwam de veegwagen van het schoonmaakbedrijf Cyclus de straat in rijden en kwam langs het touw waar de steiger mee vast zat. Het touw kwam tussen de borstels van de wagen te zitten en trok de steiger onderuit. De bestuurder van de veegwagen verklaarde dat hij het touw niet had zien liggen. Waarop Bas antwoordde “Als je van de andere kant was gekomen had je het touw wel zien liggen.” De Vlamingstraat is een eenrichtingsweg en de veegwagen kwam vanaf de verkeerde kant de straat in rijden.

Nadat Oostrom was afgevoerd naar het ziekenhuis werd al snel een onderzoek gestart naar de oorzaak van het ongeval. De straat bleef hierdoor drie uur lang afgezet waardoor veel mensen moesten omrijden. De arbeidsinspectie maakte foto’s van de omgevallen steiger en de schade die het verricht had. De bestuurder van de Cyclus veegwagen wilde het touw terugleggen waar het lag toen hij er langs reed zodat de arbeidsinspectie hier een foto van kon maken. Waarop Bas Scheffers vroeg: “Je had het touw toch niet zien liggen?”

14813448_1322358394465738_1464899809_n-1

Arbeidsinspectie doet onderzoek naar het ongeval

 

Onder andere de kozijnen van Dionne Carree werden vervangen door Krijn en Bas. Zij heeft nog contact gehad met de mannen. “Krijn heeft zijn beide benen en een arm in het gips. Ze kunnen hem alleen pas over ongeveer 2 weken opereren omdat de zwelling nog te erg is. Dat is natuurlijk vreselijk, vooral als je in de bouw werkt.” Dionne is sceptisch over het onderzoek wat nu loopt: “Ik hoop dat Krijn een goede schadevergoeding krijgt, maar ben bang dat Cyclus hier te makkelijk mee weg gaat komen. Dat de wagen vanaf de verkeerde kant de straat in gereden is zullen ze wel wegredeneren met een of andere permissie. Daarbij droeg de bestuurder gehoorbescherming waardoor hij Bas niet hoorde roepen, maar dat zullen ze wel weer moeten dragen tegen gehoorbeschadiging.”