Whatsapp Business, de zakelijke versie van Whatsapp waarmee bedrijven met elkaar kunnen communiceren, is  officieel al gelanceerd in Indonesië, Italië, Mexico, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Vanaf dit jaar komt de app ook naar Nederland.

Whatsapp Business is een Android-app die je gratis kan downloaden. De zakelijke app is ontwikkeld voor eigenaren van zowel grote en kleine bedrijven. Door middel van de app kunnen bedrijven gemakkelijk communiceren met hun klanten. Zo worden berichten automatisch, snel verzonden en gelijk gesorteerd. De zakelijke versie biedt meer mogelijkheden voor bedrijven zoals automatische begroetingen en gebruikersstatistieken.

Begin september vorig jaar werd de businessapp van Whatsapp al gebruikt door KLM. Dit was echter wel in de proefperiode. KLM was een van de weinige partijen die mee mocht doen aan de pilot van Whatsapp Business. Via social media app  kon de Nederlandse luchtmaatschappij informatie aan hun klanten doorgeven. Zo kon je in verschillende talen de gegevens van je vlucht opvragen. Boardingpasses, check-in reminders, status-updates: noem het maar op. Daarnaast was het zelfs mogelijk om als klant vragen te stellen via Whatsapp. Overigens was de app puur voor zakelijk gebruik en niet om reclame mee te maken.

Voor alle Goudse bedrijven die Whatsapp Business in de toekomst willen gebruiken, moeten eerst aan een (betaald) zakelijk account voldoen. Op die manier houdt WhatsApp de controle over welke bedrijven toegang hebben tot het systeem en wordt spam of andere ongewenste communicatie met gebruikers voorkomen.