GOUDA- De criminele jongerengroep die een reeks van inbraken en diefstallen hebben gepleegd, werden afgelopen dinsdag aangehouden. De jongens zitten voorlopig nog steeds in de cel op het politiebureau in Gouda.

De zes verdachten die dinsdag werden aangehouden in Waddinxveen, Boskoop en Gouda, zitten nog steeds in de cel. De jongens, allemaal tussen de 18 en 23 hebben de afgelopen jaren een reeks aan diefstallen en inbraken gepleegd. De jongens maken deel uit van een groot crimineel netwerk waar de politie al langer naar op zoek was.

De politie zegt meer aanhoudingen te verwachten, maar die zijn nog niet uitgevoerd, vertelt een woordvoerster van de politie aan het AD.
Er is nog niet bepaald of de zes verdachten achter de tralies moeten blijven. Bekentenissen van de jongens zijn nog niet openbaar, zo wil de politie er nog niks over kwijt, laat het AD weten.

De aanhoudingen zijn het gevolg van acht huiszoekingen die dinsdagochtend werden uitgevoerd door de politie. De politie heeft zich de afgelopen maanden hier op voorbereid. Met deze aanhoudingen willen ze de ‘harde kern’ van het netwerk aanpakken. Burgemeester Liesbeth Spies hoopt dat met deze aanhoudingen er geen andere jongeren criminele activiteiten gaan vertonen. ‘De politieactie is ook het begin van allerlei trajecten die moeten voorkomen dat andere jongeren ook het criminele pad kiezen’’, zegt zij tegen het AD.

De bende is al sinds eind 2014 bezig, toen het duidelijk werd dat de lokale jeugd al meerdere overtredingen had gepleegd.