Het Sint Jozefpaviljoen wordt omgebouwd tot 32 zorgwoningen. Domus Magnus en AM Real Estate Development hebben afgelopen week afgesproken te gaan samenwerken voor de herontwikkeling van het historische pand.

Het Sint Jozefpaviljoen werd vroeger gebruikt als weeshuis en vanaf 1929 als
rooms-katholiek ziekenhuis, totdat het in 1992 fuseerde met het Bleuland ziekenhuis als onderdeel van het Groene Hart ziekenhuis. Het Sint Jozefpaviljoen is echter sinds 2014 niet meer in gebruik toen er een nieuwe vleugel bij het Groene Hart ziekenhuis werd gebouwd, waardoor alle afdelingen zich op dezelfde locatie bevinden.

Het is de bedoeling dat het historische hoofdpand wordt behouden en omgebouwd tot een zorgwoningcomplex voor ouderen. Er moeten 32 zorgwoningen worden gerealiseerd. De verbouwing moet ergens volgend jaar beginnen. “Naar verwachting kunnen de partijen het tweede kwartaal van 2018 starten met de verbouwing van het enorme gebouw zodat wij begin 2019 de eerste bewoners kunnen verwelkomen”, aldus Huub Deterd, directeur van Domus Magnus.

Daarnaast wordt er een nieuwer deel van het gebouw gesloopt, en omgebouwd tot 4 appartementencomplexen met plek voor wel 98 appartementen. Ook het parkeerterrein wordt omgebouwd om plaats te maken voor 24 eengezinswoningen.

Domus Magnus heeft meerdere projecten ontwikkeld zoals dit, het meest vergelijkbaar is dat van de polikliniek van het Groot Ziekengasthuis in Den Bosch.