GOUDA – Er zijn al bijna 200 handtekeningen binnen bij het Wijkteam tegen het plan om in Korte Akkeren een containeroverslag te plaatsen.

Dat heeft Bep Rijsbergen, voorzitter van het wijkteam van Korte Akkeren afgelopen week via e-mail gezegd. Er kunnen nog vele handtekeningen bijkomen, want er is nog geen deadline vastgesteld. Het Wijkteam wil de bewoners van de nieuwe wijk Westergouwe namelijk ook nog de kans geven om hun steun te betuigen door de petitie te tekenen. Als er genoeg handtekeningen binnen zijn, vindt er een overleg plaats met een klein aantal mensen en wordt er besproken aan wie de handtekeningen precies overhandigd gaan worden.

Eerder dit jaar werd bekend dat de gemeente Gouda en provincie Zuid-Holland plannen onderzoeken voor de komst van een containeroverslag op Sluiseiland. De provincie laat de mogelijkheid voor een containeroverslag onderzoeken op verzoek van ondernemersvereniging Gouda Onderneemt. De overslag kan de economische basis van de bedrijven in de regio versterken, meldde het Algemeen Dagblad in mei dit jaar.

De wijkbewoners van Korte Akkeren zijn boos, omdat hun een aantal jaar geleden een recreatieve invulling van het Sluiseiland is beloofd. Daarnaast komt volgens de buurtbewoners de leefbaarheid van Korte Akkeren in het gedrang omdat de wijk nu al wordt omringd door bedrijventerreinen.

Waarschijnlijk worden de handtekeningen uiteindelijk aan zowel gemeente als provincie overhandigd.