GOUDA – De Vogelbuurt in Gouda is weer een stukje veiliger geworden. Burgemeester Milo Schoenmaker en René Mascini, directeur van Woonpartners Midden-Holland plaatsten de laatste verlichting in de wijk Korte Akkeren. Daarmee wil de gemeente de veiligheid in Gouda verbeteren en het veiligheidsgevoel vergroten.

De gemeente is sinds het begin van 2016 begonnen met veiligheidsbijeenkomsten in diverse Goudse wijken. Dat heeft geleid tot nieuwe samenwerking tussen wijkbewoners, gemeente, politie en woningcorporaties. Zo bestaat volgens Woonpartners Midden-Holland nu een hechte samenwerking tussen bewoners van de wijk en de woningcorporatie.

Naast het feit dat er nieuwe verlichting is geplaatst in de achterpoorten van de Vogelbuurt, zijn er achterpaden gecompartimenteerd en PKVW–Light–pakketten (Politie Keurmerk Veilig Wonen) aangeboden.

‘’De wijk is ook daadwerkelijk veiliger geworden door de maatregelen’’, aldus de burgemeester. In 2015 had deze wijk te maken met achttien inbraken, dit jaar zijn dat er vijf. In de hele wijk Korte Akkeren is het inbraakcijfer van 78 in 2015 gedaald naar 44 in 2016.

De maatregelen maken onderdeel uit van een groter plan dat Woonpartners heeft voor dit gebied. De huurwoningen in de Vogelbuurt zijn toe aan onderhoud. Bij de voorbereidingen zijn medewerkers van Woonpartners in gesprek gegaan met bewoners van de Vogelbuurt. De huurders weten welke punten prioriteit hebben gekregen bij de aanpak van de woningen en wat er nog gedaan moet worden om de wijk aantrekkelijker te maken.