Theo Krins, fractievoorzitter en lijsttrekker van de ChristenUnie, heeft gezegd dat hij wil dat de gemeente Gouda beveiligingscamera’s beschikbaar stelt aan inwoners van wijken waar veel wordt ingebroken, zoals De Korte Akkeren.

Krins stelde dat het installeren van beveiligingscamera’s voor particulieren vaak een te grote investering is, terwijl de camera’s de pakkans van inbrekers zou vergroten.Hij stelde voor dat de gemeente beveiligingscamera’s tegen betaling beschikbaar stelt aan haar inwoners, gezien de camera’s meestal slechts tijdelijk nodig zijn.

De burgers van Gouda lijken daar echter geen behoefte aan te hebben: “Wij zitten in een goede wijk, dus ik heb er eigenlijk nooit over nagedacht.” Een bewoner van Bloemendaal is er ook op tegen: “Ik vind dat er privacy moet zijn voor mensen … Je weet niet of je buren of zelfs de gemeente mee kunnen kijken. Als het moest zou ik het liever zelf doen.”

Theo Krins is op 28 september uitgekozen als lijsttrekker voor de ChristenUnie in Gouda. Hij meende zich in te willen zetten “voor een veilig, duurzaam en sociaal Gouda.”