U hoeft zich deze herfstvakantie niet te vervelen want van 14 tot en met 22 oktober draait er elke dag om half twee een jeugdfilm in het Filmhuis in Gouda.

Het festival startte vandaag om twee uur ’s middags aan de rode loper van de animatiefilm Ted Sieger’s Molly Monster. De film die gaat over Molly, een geel monstertje dat een klein broertje of zusje gaat krijgen, zal ook op vrijdag de 20ste en op zondag de 22ste  om half twee ’s middags draaien.

Buiten de beloofde voorstelling om is er op vrijdag de 20ste ook een animatie Workshop te beleven. Om 9 uur en om 11 uur zal een professionele animator samen met de kinderen een stop-motion animatiefilm maken. De kinderen verzinnen een scenario en zullen de hoofdrolspelers vervolgens zelf in elkaar knutselen. Hun tekeningen en knipsels verplaatsen ze foto na foto tot een echte complete film is ontstaan. De eindproducten zullen na de les terug te vinden zijn op Youtube. De workshop duurt ongeveer anderhalf uur en kost 10 euro p.p. Meedoen kan vanaf 6 jaar. Reserveren voor één van de workshops kan op www.filmhuisgouda.nl

 

Filmprogramma:

Zondag de 15e De kleine grijze tractor en de dansende geit

Maandag de 16e Paw: De reddingshond

Dinsdag de 17e De geheime club van soepstad

Woensdag de 18e De kleine grijze tractor en de dansende geit

Donderdag de 19e Paw: De reddingshond

Vrijdag de 20ste Ted Sieger’s Molly Monster

Zaterdag de 21ste The invisible boy

Zondag de 22ste Ted Sieger’s Molly Monster

 

Tickets reserveren kan op www.filmhuisgouda.nl of via de telefoon op 0182 – 522200