Gouda – Op 10 november vindt de vierde editie van de Goudse Maatschappelijke Beursvloer plaats. Hier ontmoeten ondernemers en maatschappelijke organisaties elkaar in een informele en ongedwongen sfeer en, niet te vergeten, de portemonnee blijft gesloten.

De maatschappelijke beursvloer 2016 is een evenement waarbij maatschappelijke behoeftes worden verhandeld. Dit evenement vindt eens in de twee jaar plaats. Ondernemers en maatschappelijke organisaties worden bij elkaar gebracht om te onderhandelen en te netwerken, zonder dat er geld aan te pas komt. Bedrijven kunnen iets doen in het kader van maatschappelijk betrokken ondernemen, terwijl organisaties vragen waar ze behoefte aan hebben. Dat kan bijvoorbeeld gaan om kennis van een bedrijf. De Goudse Verzekering stelt hiervoor haar gebouw aan het Bouwmeesterplein ter beschikking.

De maatschappelijke beursvloer wordt georganiseerd door het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP). Het werk van VIP is onder meer om informatie en advies te geven aan vrijwilligersorganisaties en deskundigheidsbevorderings trainingen te organiseren voor vrijwilligers. Zij geven aan dat de gemeente Gouda erg gesteld is op vrijwilligerswerk. Zo zijn er een aantal ambassadeurs van grote bedrijven in Gouda, die hun netwerk inzetten om de Beursvloer te promoten. Ook maakt VIP zelf veel reclame via kranten, sociale media en op bijeenkomsten van bedrijven.

Voorgaande jaren was de Maatschappelijke Beursvloer een behoorlijk succes. Bij de opening wordt er traditioneel op een gong geslagen. De vorige keer waren er 30 bedrijven en 45 organisaties aanwezig. Er zijn vele matches gemaakt en een bel ronde na het evenement zelf leverde op dat veel van deze afspraken zijn nagekomen. Bovendien zijn er veel waardevolle contacten gelegd tussen bedrijven en organisaties.