GOUDA – Het grootste gedeelte van het €300.000 extra budget die de gemeente Gouda beschikbaar stelt voor de schouwburg, het cultuurhuis, de bibliotheek en het museum gaat naar het Cultuurhuis Garenspinnerij en Kunstpuntgouda. Dat maakte de gemeente Gouda donderdag bekend.

De subsidie die de gemeente Gouda geeft aan het Cultuurhuis Garenspinnerij en Kunstpuntgouda, bedraagt €147.000. De rest van de €300.000 wordt verdeeld over de schouwburg (€67.000) en de bibliotheek (€42.000). Ook wordt er een gedeelte van het geld gestoken in nieuwe bedrijfsplannen van Cultuurhuis Garenspinnerij (€24.000) en de Schouwburg (€20.000).

De verschillende organisaties krijgen de subsidie om een geheel nieuw bedrijfsplan op te stellen om “een nieuw structureel gezonde exploitatie te creëren,” aldus de gemeente Gouda.

Kunstpuntgouda is in 2009 ontstaan door een fusie tussen kunstencentrum De Werkschuit en Muziekschool Gouda, waarna zij in 2014 het pand aan de Turfsingel gingen delen met Jeugdtheaterhuis en StudioGonz. Kunstpuntgouda doet het beheer van Cultuurhuis Garenspinnerij. Na de evaluatie werd duidelijk dat er in 2016 een tekort in de begroting was ontstaan. Om het tekort op te vullen geeft de gemeente de subsidie aan Kunstpuntgouda. In 2017 komt Cultuurhuis Garenspinnerij met een nieuw bedrijfsplan, waardoor ze in de toekomst zonder tekorten kunnen opereren.