Wat doet Gouda volgens u verkeerd? Wat zijn uw verwachtingen na maart 2018 en als u mocht dromen, hoe zou Gouda er na de gemeenteraadsverkiezingen uit zien?
Wij willen weten wat u vindt.

Wat doet Gouda volgens u verkeerd?

 Marloes (36), winkelmedewerkster

“Gouda staat nog steeds slecht bekend als het gaat om veiligheid, terwijl dit al lang verbeterd is. De gemeenteraad moet aan het imago van de stad werken”.

Ton (58), werkt in de bouw

“Ik vind dat er te veel nieuwe mensen naar Gouda komen. Veel buitenlanders, toeristen en Nederlanders die hier niet wonen maar wel werken. De stad is natuurlijk erg mooi dus ik begrijp het ook wel maar voor de lokale bewoners is het lastig en ik denk dat de gemeente hier wel iets aan zou kunnen doen, maar het geen prioriteit geeft, dat vind ik jammer”.

 

Verwachtingen na maart 2018?

 Marloes

“Ik denk eigenlijk dat er niet veel verandert. Ik stem voor dezelfde partij als voorheen en ik denk dat veel andere Gouwenaren dit ook zullen doen. Eigenlijk zou dat wel een anders mogen zijn, misschien dat ik mij toch nog eens ga verdiepen in al die partijen. Wie weet.”

Ton

“Ik ga denk ik voor het eerst in jaren voor een andere partij stemmen. Welke het wordt hou ik nog even geheim. Ik hoop in ieder geval dat er verandering komt. Als ik de stap durf te maken, durft de rest van Gouda het ook, hoop ik dan.”

 

Als u mocht dromen?

 Marloes & Ton

“Ik wil een betere sfeer op straat. Ondanks dat ik mij al veel veiliger voel zijn er toch nog erg veel hangjongeren die voor overlast zorgen. Dit zorgt voor een grimmige sfeer s avonds op straat. Daar mag de gemeente na maart 2018 wel iets aan doen!”