GOUDA – ICT-bedrijf ETTU is de trotse winnaar van de Ondernemersprijs Midden-Holland 2016 in de categorie ‘Grootzakelijk’. Bart Scheffer van ETTU legt uit wat het bedrijf tot een succes maakt.

“Dat we de prijs hebben gewonnen, komt denk ik mede doordat we heel innovatief bezig zijn.” Volgens Scheffer gaan de ontwikkelingen op ICT-gebied razendsnel en moet ETTU daardoor wel bij blijven met de laatste ontwikkelingen. Het bedrijf is er trots op dat het innovatieve werken nu is beloond met de Ondernemersprijs. “Het is toch wel een onderscheiding die aangeeft dat we als bedrijf innovatief bezig zijn en een erkenning voor de werkzaamheden die wij doen.”

ETTU richt zich op het inrichten van de moderne werkplek van andere organisaties. Dit gebeurt op basis van Microsoft-technologie, waaronder SharePoint en Office 365. Deze specifieke focus is hetgeen wat ETTU onderscheidt van andere ICT-bedrijven. Scheffer: “Je ziet vaak dat andere bedrijven heel veel verschillende diensten aanbieden. Wij hebben er juist voor gekozen om ons op één vakgebied te richten. Hierom zijn wij in Nederland de grootste partij die dat aanbiedt.”

Elf jaar geleden was het bedrijf nog een start-up met drie eigenaren, maar dat is het nu lang niet meer. “In die elf jaar tijd zijn we enorm gegroeid. We zijn uitgegroeid tot een bedrijf van 130 man.” Daarnaast heeft ETTU tegenwoordig vele grote spelers in binnen- en buitenland als klant. De manier waarop het bedrijf werkt is ook veranderd. “Dat is veel professioneler geworden”, vult Scheffer aan.

Om voorop te blijven lopen in de markt is ETTU al hard bezig met techniek die pas in de nabije toekomst echt in gebruik kan worden genomen. “Daarbij moet je vooral denken aan virtual en augmented reality.” Laatstgenoemde techniek wordt onder andere toegepast in het spel Pokémon Go, dat afgelopen zomer razend populair was. “Door continu bezig te zijn met deze nieuwe mogelijkheden en daar nu al de nodige ervaring mee op te doen, kunnen we ervoor zorgen dat we voorop blijven lopen in de markt,” aldus Scheffer. In de toekomst hoopt het bedrijf zich ook op internationaal gebied verder te ontwikkelen. “We hebben al een aantal klanten die internationaal opereren, maar de verwachting is dat het aantal in de toekomst alleen maar zal toenemen.”