Nieuws kan op steeds meer manieren geconsumeerd worden. Apps, websites, radio noem het maar op. Alleen veel mensen vinden dat te moeilijk en niet overzichtelijk. Sommige mensen willen regionaal nieuws, anderen willen landelijk of globaal nieuws maar er zijn niet veel nieuwsbronnen die echt alleen regionaal nieuws brengen, terwijl daar wel vraag naar is.

Sinds kort is Gouda een nieuwsbron rijker, namelijk de: e-paper. De e-paper is een dagelijkse nieuwsbrief met alleen maar nieuws uit de regio Gouda.  De bewoners hebben naast de krant en dergelijke nieuws-apps nu ook de mogelijkheid om elke dag om 18:00 het dagelijkse regionale nieuws te lezen via de e-mail. Uit verscheidene interviews van studenten van de school van journalistiek in Utrecht blijkt dat vooral de Goudse senioren moeite hebben met het bijhouden van het nieuws. Zij hebben grotendeels behoefte aan een regionale nieuwsbron die makkelijk te consumeren is. Veel senioren hebben moeite met het bijhouden van de snel ontwikkelende technologie en deze dagelijkse “nieuws e-mail” is misschien wel het begin van de online actieve Goudse senioren.