GOUDA – Het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda heeft afgelopen woensdag een ruimte geopend speciaal voor tieners. Zij kunnen hier spelen en relaxen. Deze kamer is geopend zodat de tieners in het ziekenhuis een andere ruimte dan hun kamer hebben en zij zich even niet ziek hoeven te voelen.

Woensdag 14 december is de tienerkamer feestelijk in het Groene Hart Ziekenhuis geopend. De kamer is gesponsord door het Ronald McDonald Kinderfonds. Na het 30 jarige jubileum van het Ronald McDonald Kinderfonds werden een paar ziekenhuizen beloond met een bijdrage om een speciale tienerkamer in te richten. Het Groene Hart was daar een van.

De ruimtes zijn bedoeld om een kind of tiener afleiding te geven tijdens hun periode in het ziekenhuis. Ook kunnen zij hier samen met vrienden zitten of juist nieuwe vrienden maken door andere patiënten te ontmoeten.

“De kamer is voorzien van een Wii, een iPad, een grote loungebank en tafelvoetbal. Ook is er een grote tafel aanwezig en een kast met allerlei spellen.”, aldus Het Groene Hart Ziekenhuis.