Boerderij Dierenweide te Goverwelle heeft te weinig vrijwilligers. Momenteel heeft de boerderij vijf vrijwilligers, te weinig om dieren te verzorgen en de boerderij zelf te onderhouden.

Op de site van de boerderij de Dierenweide is een noodkreet geplaatst voor vrijwilligers. De Dierenweide heeft er te weinig en heeft dus dringend nieuwe hulpkrachten nodig om de dieren te verzorgen en de boerderij zelf te onderhouden.

Yvon de la Fuente is zelf vrijwilliger op de boerderij, samen met vijf anderen verzorgt en voedt zij de dieren en onderhoudt de boerderij. “Normaal hebben we zes vrijwilligers, maar één iemand kan alleen maar in de vakanties komen helpen. Dan blijven we er nog maar met vijf over. Ik moet dan vaker en langer werken. Het is natuurlijk heel leuk, maar het moet niet je leven gaan overnemen.”

Vrijwilligers zijn nodig om de bezoekers rond te leiden en te vertellen over de dieren, in het voorjaar komen de schoolkinderen om naar de nieuwgeboren dieren te kijken, die moeten ook goed ontvangen worden. Ook het gebouw moet onderhouden worden.

“Wij zouden graag minimaal vier extra vrijwilligers hebben om te helpen op de Dierenweide. Dan hebben we er iedere dag minstens een en dan kan er ook gewisseld worden als je eens een dag niet kan.”

Als de boerderij niet genoeg vrijwilligers krijgt zal die op een gegeven moment moeten sluiten, “Dat is natuurlijk het ergste wat er kan gebeuren, want waar moeten al die dieren naar toe?”