Prorail gaat werkzaamheden verrichten op de stations Alphen, Boskoop, Waddinxveen en Waddinxveen Noord. De stations gaan onder andere worden voorzien van nieuw perronmeubilair, nieuwe verlichting en een omroepinstallatie. Ook past Prorail de hoogte van de perrons aan voor een gelijkvloerse instap voor mensen met een functiebeperking.

Op de kosten van het plan in de zomer van 2019 kon de woordvoerder van Prorail Gouda, Coen van Kranenburg, geen antwoord op geven: “Ik weet niet wie het financiert. In ieder geval het rijk of de provincie”, aldus de woordvoerder.

De woordvoerder van reizigersorganisatie Rovers, Jan Willem Fortuin, is blij met de maatregelen, ondanks de duur van tien dagen. “Ik vind het heel goed, want het is het laatste stukje wat nodig is op die lijn”, vertelt hij. Op de vraag waarom deze werkzaamheden niet eerder zijn uitgevoerd, neemt hij het op voor Prorail: “Ze kunnen niet alles tegelijk”, verdedigt hij.

“Als alternatief rijden er bussen op de tijden dat er geen treinen rijden. De NS regelt deze treinen”, verduidelijkt hij voor de reizigers, “Reizigers kunnen met een treinkaartje met deze bussen meerijden”, voegt hij toe.

Op Waddinxveen Noord komt een grondige herinrichting van het voorplein en een toegankelijker station met duidelijke hoofdingang. Eerder verbeterde Prorail de verbinding tussen Gouda en Alphen al met de komst van de stations Boskoop Snijdelwijk en Waddinxveen Triangel.