Voor de twee Goudse bedrijven Carapax IT en Excent Tandtechniek was de vierde editie van de Ondernemersprijs Midden Holland een feestelijke avond. Zij mochten maandag in de Goudse Schouwburg in hun categorie de award en titel ‘Onderneming van het Jaar’ mee naar huis nemen. Ook Oogzorg Bastiaan Optiek uit Waddinxveen viel in de prijzen.

Ruim 550 belangstellenden kwamen 8 januari naar de Schouwburg om mee te maken hoe negen ondernemingen uit de gemeenten Gouda, Zuidplas, Waddinxveen, Bodegraven-Reeuwijk en Krimpenerwaard in het zonnetje werden gezet. Zij streden in de drie categorieën Grootzakelijk, Midden- en Kleinbedrijf (MKB) en Detailhandel & Horeca om de titel.

Bij de winnaar Excent Tandtechniek in de categorie Grootzakelijk werd de prijs uitgereikt door de Goudse wethouder Jan de Laat. Andere genomineerden in deze categorie waren Van der Loo Yachtinteriors uit Waddinxveen en LKP Plants uit Moerkapelle.

Ook winnaar in de categorie MKB, Carapax IT, ontving de award uit handen van wethouder De Laat en liet daarmee Van Munster & Zonen Sanitair uit Gouda en Zilvertron B.V. uit Schoonhoven achter zich. De jury omschreef de IT-dienstverlener onder andere als ‘het nieuwe ondernemen 3.0 waarbij niet het product, maar de mens centraal staat. Zeer gedurfd ondernemerschap gecombineerd met veel passie en vakkennis.’ Financieel directeur Ronald van Vliet van Carapax IT beschrijft de avond als een feestje. “Ook de dag erna en nu nog steeds komen de bloemen en de taarten binnen. Heerlijk!” Maar het gaat volgens Van Vliet niet om de prijs. “Wij vinden het belangrijk dat je onderneemt volgens een moreel kompas met aandacht voor de mens voor wie het niet zo vanzelfsprekend is. Met een kleine aanpassing kun je enorm veel bereiken en betekenen.”

Tot slot mocht Oogzorg Bastiaan Optiek uit Waddinxveen in de categorie Detailhandel & Horeca de prijs in ontvangst nemen en hiermee won de onderneming van De Zalm Horeca Groep uit Gouda en Boerderij en Slagerij Rietveld uit Bodegraven. Evert Jan Nieuwenhuis, burgemeester van Waddinxveen, overhandigde de award. De onderneming zegt op haar Facebookpagina bedolven te zijn onder de bloemen en overweldigd te zijn door de hartverwarmende felicitaties. “We bedanken alle betrokkenen voor hun aanwezigheid bij deze onvergetelijke avond en wensen de andere toppers uit onze categorie veel succes toe.”

Het jaarlijks terugkerende netwerkevenement, georganiseerd door Network Business Events (NBE), werd gepresenteerd door de van oorsprong Goudse Anita Witzier. Zij had de taak om na de bedrijfsfilms de genomineerden te interviewen. Daarna gaf juryvoorzitter notaris Nicole Stigter een beknopt juryverslag en maakte de winnaars bekend. Volgens NBE bleek tijdens deze vierde editie hoeveel kwalitatieve bedrijven in de regio Midden Holland zijn gevestigd en hoe belangrijk het is om met elkaar samen te werken. “Het netwerkgedeelte van de avond werd dan ook bijzonder goed benut en was een uitgelezen gelegenheid om elkaar de hand te schudden voor een succesvol 2018.”