GOUDA – Het voormalige stadskantoor in de Agnietenstraat zal verbouwd worden. Er komen hier 52 sociale huurwoningen en 30 koopwoningen. Begin 2017 zal de bouw beginnen meldt de Goudse Post.

De vraag naar sociale huurwoningen is volgens woningcorporatie Mozaïek Wonen nog steeds onverminderd groot. De situatie in Gouda luidt: Veel vraag, weinig aanbod.

Wethouder Rogier Tetteroo (PvdA Gouda) komt met de oplossing voor het gebrek aan bouwlocaties in Gouda; het verbouwen van het voormalige stadskantoor. Hij wordt gezien als het brein achter dit project. De gemeente stemt ook toe met dit plan. Het zal namelijk ook bijdragen aan de duurzaamheid van de stad.

Mozaïek Wonen zal de verbouwing van de 52 sociale huurwoningen op zich nemen. De woningcorporatie heeft nooit eerder stadskantoorpanden verbouwd. Ze nemen een aannemer in de hand die daar wel ervaring mee heeft.

Voor het bouwproject gebruiken ze verschillende woonvormen. Zo worden niet alleen maar 2- en 3- kamerwoningen gebouwd, maar studio’s.

De starters, alleenstaanden, ouderen en onder begeleiding wonenden kunnen hier terecht. Wanneer is nog niet duidelijk.

Alhoewel Mozaïek Wonen beweert dat het pand in goede staat is, denkt de gemeente dat er  nog renovatie nodig is. De gemeente stemt wel toe dat de basisstructuur geschikt is voor een transformatie.

De huurprijzen staan nog niet vast, maar worden wel merendeels onder de €625 geschat.