Er wordt hard gewerkt aan Gouda om de stad beter en toegankelijker te maken, maar de werkzaamheden zijn vooral om de stad aantrekkelijker te maken. Dit zorgt voor veel werkzaamheden.

In Gouda zijn op dit moment verschillende wegen afgesloten.  De meeste problemen zullen worden ondervonden met de afgesloten wegen in de Binnenstad. Zo is De Vest afgesloten op de aansluiting met de Verlorenkust in verband met de veiligheid rond een bouwproject. Ook zijn er werkzaamheden aan de Kattensingel vanwege de vervanging van de Kademuur en een herinrichting van de weg. Aan de Lange Tiendeweg zijn rioleringswerkzaamheden, deze is dus ook afgesloten.

Naast de Binnenstad zijn er ook werkzaamheden in andere wijken, maar niet alle wijken. Zo wordt er niet gewerkt in de Achterwillens, Bloemendaal, Goudse Poort, Goverwelle, Westergouwe en Nieuwe Park. In Gouda Oost is de Briandstraat afgesloten inclusief de kruising met de Nansenstraat vanwege het ophogen en herinrichten van de weg. Het Ranonkelplatsoen in Korte Akkeren is afgesloten zodat er rioleringswerkzaamheden plaats kunnen vinden, ook wordt het opnieuw bestraat. In Kort Haarlem zijn verschillende straten afgesloten zodat het wegdek gerepareerd kan worden.

De gemeente vindt het belangrijk dat de inwoner van Gouda op de hoogte is van de werkzaamheden in de stad, de werkzaamheden van dit moment, maar ook de later geplande werkzaamheden. Dit is de reden dat er inloopavonden worden georganiseerd. Ook worden er brieven verstuurd en kan alle informatie gevonden op gouda.nl gevonden worden. Op de site is onder andere de onderstaande overzichtskaart te vinden.