GOUDA – Gemeente Gouda, burgerinitiatief GOUDasfalt, aanbieders van wooncontainers en Tiny Living willen Goudasfalt uitbreiden met kleine woonhuizen. Volgend jaar moet het mogelijk zijn om kleinschalig te wonen in Goudsasfalt.

Burgerinitiatief GOUDasfalt ontwikkelt dit gebied tot een plek waar mensen kunnen wonen en recreëren. Vanaf volgend jaar kunnen de nieuwe bewoners intrekken in huizen met een vloeroppervlakte van ongeveer 20 vierkante meter en een hoogte van 3 meter. Deze zullen worden verzorgd door Tiny Living, een landelijke organisatie die kleinschalig wonen mogelijk maakt.

Bestuurslid Peterpaul Kloosterman meldt in de AD dat dit de ideale plek is om mooi en gezellig te wonen. Volgens hem hoeven de nieuwe bewoners niet bang te zijn voor verontreiniging en vuile ondergrond omdat een dikke laag asfalt ondergrondse verontreiniging stabiel houdt. Ook de gemeente is enthousiast. Tijdens een gemeenteraadsvergadering liet wethouder Rogier Tetteroo weten dat hij uitkijkt naar dit initiatief.

Om wonen op het terrein mogelijk te maken moet het bestaande bestemmingsplan nog wel worden aangepast.