Aan de Roerdompstraat wordt er gewerkt aan het project 'Gouds Wonen'. In dit project wordt gebruik gemaakt van het concept 'consument gericht' bouwen. De bewoners mogen meespreken over de bouw van hun toekomstige woning.

Op de plek waar eerst een school stond, komen eind dit jaar vijftien nieuwe woningen te staan. Dit project heet ‘Gouds wonen’ en valt onder de wijkontwikkeling van Korte Akkeren. In dit project wordt gebruik gemaakt van het concept ‘Consumentgericht bouwen’, de consument mag meedenken in het bepalen hoe de woning eruit komt te zien.
Hiervoor mogen de toekomstige bewoners kiezen uit drie typen woningen; Type A, de eengezinswoning, type B, de woning met een bijzondere vorm en type C, de twee-onder-een kap woning. Voor elk woningtype zijn er ook nog opties om bepaalde delen van he huis uit te bouwen, zoals de keuken, achtergevel en voorgevel. Ook kunnen de consumenten de woningen aan hun behoeften aanpassen door er een mantelzorg woning van te maken of een woon-werk woning. Hierbij mogen de consumenten vertellen of zij behoeften hebben aan een slaapkamer op de begane grond, of een extra werkruimte op de eerste verdieping en andere uitbreidingen.
Eind 2016 is de plek waar de woningen komen te staan bouwrijp gemaakt, inmiddels wordt er gewerkt aan de bouw van de woningen. Volgens de planning moet dit eind 2017 klaar zijn. Ook krijgt het gebied later dit jaar nog nieuwe bestrating en een nieuwe speeltuin.